שאלה - ההבדל בין גלולות למניעת הריון מהסוגים סרזט ופמינט

השאלה:
לקחתי גלולות סרזט במשך כ-9 חודשים בהנקה. מייד כשסיימתי להיניק עברתי לפמינט בלי שום הפסקה, וכעת, לאחר כ-15 יום עם פמינט, התחילו דימום וקצת כאבי בטן. מה זה יכול להיות? בעוד 3 ימים אני מסיימת את החפיסה ואז אקבל מחזור ראשון מאז הלידה. האם הוא יהיה קשה מתמיד?


תשובה:


גלולות פמינט מכילות מינון נמוך של שני ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון (ethinylestradiol). המינון הנמוך מונע את תופעות הלוואי של הגלולות הישנות, כגון גודש בשדיים ובחילות, אך מצד שני, ישנה תופעת לוואי נפוצה בשימוש עם פמינט והיא דימומים בין-מחזוריים. מכיוון שלפני כן השתמשת בגלולות שהכילו פרוגסטרון בלבד, כעת אינך מאוזנת מבחינה הורמונלית. לאחר תקופה של נטילת פמינט רמת ההורמונים תתאזן, וכן גם הדימומים הבין-וסתיים. אין סיבה שהמחזור הבא יהיה קשה מתמיד, למרות שהוא הראשון לאחר הלידה.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!