שאלה - שימוש במשחה המכילה בטא קרוטן בהריון

השאלה:
אני בת 28, בהריון בשבוע ה-21. כבר כמה שבועות יש לי פריחה על הפנים שעוברת כשאני משתמשת בבטאקורטן. האם המשחה בטאקורטן בטוחה לשימוש בהריון? באיזה מינון?


תשובה:


קודם כל אני ממליצה לגשת לרופא/ת המשפחה או לרופא/ת עור על מנת לעמוד על טיב הפריחה. לגבי השימוש בבטא קרוטן (למעשה זהו ויטמין A), אמנם ידוע שכמויות עודפות של ויטמין A עלולות לגרום למומים מולדים בעובר, אך לרוב זה מתרחש רק בשימוש פומי (דרך הפה). מריחת משחה כזאת מדי פעם, גם במשך ההריון, לא אמורה לגרום נזקים.

אם את משתמשת בתרופה בתדירות גבוהה יותר, אני ממליצה לך להיוועץ בשירות הטרטולגי, במספר הטלפון 02-6243669. תוכלי למצוא מרכז דומה גם בבית חולים אסף הרופא.

המשך הריון בריא וקל!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!