שאלה - צרבת, טעם מר בפה וריח חריף של הצואה

השאלה:
אני בת 52. לפני 5 שנים עברתי בדיקת קולונוסקופיה שהיתה תקינה. לפני 3 שנים עברתי בדיקה דרך הוושט וגם היא היתה תקינה. יש לי אבנים בכיס המרה. מזה כחודשיים אני לוקחת אספירין 100 מ"ג.

בזמן האחרון אני סובלת מצרבות ומטעמים מרים שעולים מהקיבה. הצואה מדיפה ריח חריף. האם יש קשר לאבנים בכיס המרה? או האם נגרם נזק בגלל האספירין?


תשובה:


אין קשר ישיר בין נטילת האספירין לבין הצואה המדיפה ריח חריף. אין ספק שיכול להיות קשר ישיר בין נטילת האספירין לבין התפתחות הצרבות והריפלוקס של מיצי קיבה שאת מתארת.
האספירין יכול לגרום לגירוי דופן הקיבה ולהחמרה של כיבים שנמצאים בקיבה ובתריסריון על ידי ארוזיות ואף כיבים מדממים.

אני ממליץ לך לעבור בירור אצל גסטרואנטרולוג ואף לבצע גסטרוסקופיה חוזרת כדי לבדוק את דרכי העיכול העליונות, ולהתייעץ עם הרופא שרשם לך את האספירין ולשאול אותו אם אפשר להפסיקו או להשתמש בטיפול חלופי.

בקשר לאבנים בכיס המרה ולצואה – לא ניתן להבין משאלתך האם היה לך בעבר התקף של דלקת בכיס המרה או בדרכי המרה בשל האבנים. אם כן, יכול להיות שיהיה נבון לבצע כריתת כיס מרה בלפרוסקופיה.

לגבי הצואה חסרים פרטים, כגון תדירות היציאות, ממתי החל הריח החריף, באיזה צבע הצואה, אם הצואה שוקעת או צפה בשירותים ועוד, לכן לא אוכל לתת אבחנה בעניין הצואה.

אני כן יכול להמליץ לך להתחיל בירור אצל רופא המשפחה על ידי תרבית צואה, ובאותה ההזדמנות לבצע בדיקת דם סמוי בצואה - זאת כדי לאבחן אבחון מוקדם גידול במעי. זו בדיקה שצריך לעבור באופן שגרתי החל בעשור החמישי לחיים.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!