//

שאלה - תת-פעילות של בלוטת התריס והריון

השאלה:
בבדיקת דם שעברתי נמצא TSH =11 ו- T4 תקין. באולטרסאונד נמצא שבלוטת התריס מוגדלת. כעבור חודש וחצי ללא טיפול נמצא TSH =8 ו-T3 , T4 תקינים. אין לי כל תופעות לוואי. הבעיה התגלתה במקרה.

האם אני צריכה לקחת כדורים בגלל ערכי TSH גבוהים או שאם T4 ו-T3 תקינים אפשר להתעלם מתוצאת ה- TSH?

אני רוצה לנסות להיכנס להריון. האם עלי להסדיר את רמת TSH לפני כן או, שוב - היות ש- T3 ו-T4 תקינים אין בעיה?

מה האבחנה? האם זו תת-פעילות רגילה? דלקת? מחלת השימוטו? תיאורידיטיס?


תשובה:



ככל הנראה הבעיה שלך שלך היא תת-פעילות סאב-קלינית של בלוטת התריס. במקרה כמו שלך, ה- TSH גבוה ולעומתו T3 ו- T4 תקינים. סוגיית מתן התרופות במקרה כזה שנויה במחלוקת. בדרך כלל נותנים כדורים כדי למנוע הופעת סימפטומים והתפתחות של המחלה.

כאשר רוצים להיכנס להריון, חשוב במיוחד לטפל ברמות ההורמונים, מפני שתפקודים לא מאוזנים של בלוטת התריס יכולים להוביל למומים ביילוד.

אני מציעה לך לגשת לאנדוקרינולוג לצורך התייעצות ואבחנה.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!