שאלה - אבנים בכיס המרה בזמן הריון

השאלה:
לבתי בת ה- 20 התגלו אבנים בכיס המרה ללא דלקת, בתי בשבוע 33 להריון, סובלת מכאבים האזור הקיבה ובגובה מקביל הגב, הרופא נתן טיפול באורסוליט ודיאטה דלת שומן, מה זמן שלוקח לתרופה להשפיע? האם ישנו סיכון לעובר? האם ניתן לזרז את הטיפול ע"י שימוש בצמחי מרפא? האם כדאי לשקול זריקה להבשלת ריאות העובר לכל מקרה של החמרת המצב?


תשובה:

התרופה בעיקר מקטינה את הסיכוי להיווצרות אבנים נוספות. לא הוכח סיכון לעובר, מבחינת דירוג בטיחות תרופות בהריון התרופה נכנסת לקטגוריה B כלומר בבעלי חיים הוכחה שאינה מזיקה אך לא בוצעו ניסויים מבוקרים בבני- אדם.

לא הייתי ממליצה על צמחי מרפא כי אם על הקפדה על הדיאטה דלת השומן. אין שום צורך במתן צלסטון (= זריקה להבשלת ריאות העובר) כיוון שהמצב אינו מגביר סיכון ללידה מוקדמת





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!