שאלה - תשובת ביופסיה מצוואר הרחם וביצוע קוניזציה

השאלה:
אני בת 26. במהלך שלוש השנים האחרונות הייתי במעקב במרפאת צוואר רחם בעקבות מספר כמה בדיקות פאפ לא תקינות. ביצעתי קולפוסקופיה כמה פעמים ונלקחה ביופסיה פעמיים, ועד כה אין ממצאים לא תקינים.

לפני כחודש ביצעתי ביופסיה בעקבות ממצאים בקולפוסקופיה והאבחנה היתה low to high grade SIL (CIN I-II), konilocytic atypia, וכן צוין כי יש לעבור קוניזציה.

רציתי לדעת אם התהליך הכרחי ואם ישנה האופציה לעבור קודם כל typing או pcr כדי לאבחן בכלל את הימצאות הנגיף מאחר ולא עברתי בדיקה כזו בכלל.

התברר לי שרופא הנשים שלי אינו בקיא בנושא. הוא לא נתן לי כלל הסברים לפני מתן ההפניה. האם ישנו מומחה שאליו אוכל לפנות על מנת כדי לקבל הסברים יותר מעמיקים?


תשובה:


בדיקת ביופסיה היא בדיקה אמינה ומדוייקת שמטרתה היא לבדוק את מצב הרקמה ואם אכן התפתחו בה תאים סרטניים. במקרה שלך אכן יש התפתחות של תאים שנחשבים לטרום-סרטניים, ורצוי מאוד להוציא אותם על מנת שלא יהפכו לסרטניים ברבות הימים.

קוניזציה היא טכניקה שבה מוציאים חלק בצורת קונוס (ומכאן מקור השם), מצוואר הרחם וכך "מנקים" את האזור מתאים טרום-סרטניים. מובן שאם את חשה שאינך יכולה לסמוך על רופאך, כדאי לבקש חוות דעת נוספת בעניין. איננו ממליצים על רופאים ספציפיים, ועל כן לא אוכל לעזור לך בענין זה.

בכל מקרה עלייך להיות רגועה, את נמצאת במעקב, שמטרתו היא בעצם לזהות מקרים כאלה, על מנת שניתן יהיה לטפל בהם בזמן ולמנוע סיבוכים עתידיים.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!