שאלה - ההסתברות שקוליטיס כיבית תתפתח לסרטן

השאלה:
אני בת 38. זה 12 שנים אני מאובחנת כחולה במחלת כבד אוטואימונית. בארבע השנים האחרונות התפתחה אצלי קוליטיס כיבית, המאופיינת בכל הסימפטומים הרגילים של המחלה. לאחרונה חלה החמרה בהופעת המחלה. מה ההסתברות להתפתחות סרטן המעי הגס במצב זה?

במחלת קוליטיס כיבית (ulcerative colitis) כרונית אמנם יכולים להופיע שינויים טרום-ממאירים ברירית המעי הגס, העלולים להמשיך ולהתקדם עד כדי הפיכה לסרטן פולשני של המעי. ההערכה המקובלת היא שנדרשות לפחות עשר שנים מתחילת המחלה עד שיוכלו להופיע שינויים כאלה, הנקראים דיספלזיה של רירית המעי. דיספלזיה בדרגה גבוהה (high grade) משמעותה שינויים טרום-סרטניים, ובמצב כזה מקובל לנתח ולכרות את המעי הגס כולו.

ההמלצה המקובלת היא לבצע בדיקות מעקב קולונוסקופיות מדי שנתיים לערך. יש מתאם בין היקף המחלה במעי ומשך המחלה לבין שכיחות הופעת השינויים הטרום-סרטניים וסרטן.

בברכה

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!