שאלה - טיפול בסרטן המעי הגס בצורת פוליפ הקרוב לפי הטבעת

השאלה:
אובחן אצלי סרטן במעי הגס בצורת פוליפ מוגדל במרחק 6 ס"מ מפי הטבעת. הרופא המליץ על ניתוח, אבל לדבריו לפני הניתוח נהוג לקבל את הטיפול הכימותרפי וההקרנות כדי להקטין את הפוליפ. האם כדאי לשמוע חוות דעת שנייה בנושא.


תשובה:

גידולים שנמצאים בחלקו התחתון של הרקטום מעמידים בפני המנתח 2 אתגרים: כיצד להוציא את הגידול בשלמותו וכיצד לשמר את תפקודו של השריר הטבעתי האנלי (הספינקטר האנאלי), המאפשר שליטה ביציאות.

עד לאחרונה, השיטה המקובלת לטיפול בגידולים הנמצאים במרחק של עד 6 ס"מ מפי הטבעת כללה כריתה של המעי עד לפי הטבעת, והותירה את המנותח עם סטומה - שקית בדופן הבטן דרכה ניתנה הצואה. גם שיעורי הפגיעה בתפקוד המיני ובמערכת השתן היו גבוהים.

בשנים האחרונות החלו להתפתח שיטות לשימוש השריר הטבעתי של פי הטבעת: בחולים עם גידולים קטנים, שאינם חודרים את דופן המעי - התפתחו שיטות לכריתה מקומית עם שימור תפקוד הספינקטר. בחולים עם גידולים גדולים יותר, או עם עומק חדירה גדול יותר אל הדופן החלו לטפל בקרינה או בטיפול משולב של קרינה וכמותרפיה לפני הניתוח, כדי להקטין את הגידול ולאפשר כריתה שאינה פוגעת בספינקטר.

בגידולים מן הסוג הזה מקובל להשלים את הטיפול לאחר הניתוח בקרינה וכמותרפיה (אלא אם הם קטנים מאוד, ולא חדרו את הדופן), כדי לשפר את אחוזי ההישרדות. מחקרים חדשים שהשוו את התוצאות המושגות כאשר הקרינה והכמותרפיה ניתנות לפני הניתוח או אחריו גילה כי מתן הטיפול לפני הניתוח מקטין את שיעור תופעות הלוואי לטווח הארוך ואת שיעור החזרה המקומית.

ובאשר לשאלתך - תוכנית הטיפול שהוצעה לך נשמעת הגיונית, אך הפרט החסר הוא השלב בו נמצא הגידול (גודל, עומק חדירה). עם זאת, אף פעם לא מזיק לשמוע חוות דעת שניה בנושא.

תוכלי לקרוא עוד על גידולי הרקטום כאן:
http://www.healthatoz.com/healthatoz/Atoz/ency/rectal_cancer.jsp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!