שאלה - טיפול אנטיביוטי באקנה אחרי טיפול עם רואקוטן

השאלה:
אני נערה בת 18. לפני כשנתיים וחצי לקחתי טיפול ברואקוטן במשך חצי שנה בעקבות פצעים בפנים. הפצעים עברו כתוצאה מהטיפול, אך חזרו בפנים, וגם הופיעו ברגליים. מובן שזה מפריע לי מאוד, ולכן הלכתי להתייעץ עם רופאת עור. היא המליצה לי לקחת טיפול באנטיביוטיקה במשך 3 חודשיים. אני פוחדת שהתרופה תזיק לי.

האם כדאי לקחת את האנטיביוטיקה? מה עליי לעשות?


תשובה:


חזרה של פצעי אקנה לאחר טיפול ברואקוטן יכולה להיות ממספר סיבות, כגון שינויים הורמונליים בגוף (במיוחד בגיל ההתבגרות, בתקופות הריון ולאחר הבלות), מינון נמוך מידי של התרופה, משך טיפול לא מספק ועוד.

אני מעריך על סמת מה שכתבת בשאלתך כי רופאת העור שלך החלה טיפול באנטיביוטיקה כגון מינוציקלין, ולא טיפול שני ברואקוטן.

הרופאה נתנה לך טיפול על פי הפרוטוקול, לפיו הטיפול ברואקוטן הוא טיפול שניוני רק לאחר שהטיפול הראשוני לא הגיע לתוצאות משביעות רצון. אינני יודע מהי האנטיביוטיקה הספציפית שהיא נתנה לך, ולכן אינני יכול להתייחס ישירות לטיפול שלך.

באופן כללי, הטיפול באנטיביוטיקה בטוח אם עוקבים אחר ההוראות של הייצרן והרופא המטפל ונמצאים במעקב מתאים על ידי הרופא המטפל.

מובן שכל תרופה, גם כזאת שאיננה אנטיביוטית, יכולה לגרום לתופעות לוואי. יש להיות ערים לסוג התופעות שהיא יכולה לגרום, וברגע שמרגישים שינוי במצב הגוף יש לפנות לייעוץ הרופא המטפל.

עצתי לך היא להתחיל את הטיפול ללא חשש, ולדאוג לפעול בדיוק לפי הוראות הרופאה המטפלת והיצרן של התרופה.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!