//

שאלה - אני בת 62. יותר מ-20 שנה נטלתי Valium בגלל סטרס, כ-10 שנים במינון של 15 או 20 מג' ליום, ו-10 שנים נוספות 9 מג' ליום. לפני כשנה וחצי איבדתי את שיווי המשקל ואת היציבות. רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות שהי

השאלה:
אני בת 62. יותר מ-20 שנה נטלתי Valium בגלל סטרס, כ-10 שנים במינון של 15 או 20 מג' ליום, ו-10 שנים נוספות 9 מג' ליום. לפני כשנה וחצי איבדתי את שיווי המשקל ואת היציבות. רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות שהיו תקינות, ובעקבות כך קבע שהגוף שלי התרגל לווליום ו


תשובה:


הגמילה משימוש כרוני בוואליום אינה פשוטה, ואני בהחלט מתרשמת מהכוח, מן הנחישות ומן ההתמדה שבעזרתם הצלחת להוריד במשך השנים את מינון כפי שתיארת. עם זאת, לפי כל הבעיות שאת כותבת שיש לך, כגון קשיי בליעה, התכווצויות בבטן וכו', נראה שאת ממשיכה לסבול מאיזושהי בעיה נפשית שזקוקה לטיפול. ככל הנראה זהו "גלגול" של הבעיה שבעטיה התחלת להשתמש בוואליום לפני מעל 20 שנה.

יתכן שהמשך הורדת מינון הוואליום מבלי לקבל טיפול אחר כלשהו יביא להחמרה בהרגשתך. לכן הצעתי היא לשוב לפסיכיאטר/ית ולהמשיך בחיפוש התרופה המתאימה, שתקל עליך (נראה שהרסיטל עזר בהתחלה, ואחר כך הפסיק לעזור, וזה נותן רמז לכיוון הטיפולי). בנוסף, אני ממליצה להיעזר בטיפול פסיכולוגי, אשר עשוי לסייע רבות בהתמודדות עם סימפטומים חרדתיים כגון אלה שאת מתארת בפנייתך, ולטווח הארוך, עוזר להגיע למצב בו נחוצות פחות תרופות.

בהצלחה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!