שאלה - חזרה של HPV בתקופת ההריון

השאלה:
אני בשבוע ה-30 להריון, ואובחן אצלי HPV חיצוני. בעבר סבלתי מנגעים בצוואר הרחם, והיום, אחרי 10 שנים, זה חזר באזור שמעל הדגדגן. האם גם אחרי צריבה עליי לדאוג, והאם יהיה עלי לעבור ניתוח קיסרי?


תשובה:


כאשר יש היסטוריה של HPV בעבר, ישנו סיכוי שהנגעים יחזרו בזמן ההריון, בגלל ההורמונים שמשתנים וגורמים לגדילה מחודשת של תאים. כאשר מתגלים נגעים חדשים במהלך ההריון, מומלץ לעקוב אחריהם ואחר קצב גדילתם, ואם אפשר, לדחות את הטיפול בהם לאחרי הלידה.

הסיכוי שהווירוס יעבור ליילוד במהלך הלידה הוא כמעט אפסי, וגם במקרים בהם המעבר מתרחש, הגוף של התינוק יודע להתגבר על הווירוס ולהעלים אותו. במקרים נדירים בהם היילוד בכל זאת נדבק, ישנו טיפול ספציפי ומקומי לאזור ההידבקות. מכיוון שהסיכוי להעברה של הווירוס ליילוד בזמן הלידה קטן מאוד, אין המלצה לביצוע ניתוח קיסרי.

אני ממליצה לך להמשיך ולהיות במעקב של רופא הנשים, ולקבל גם את חוות דעתו לגבי אופן הלידה.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!