שאלה - מידע על רחם דו-קרני

השאלה:
אני בת 25. ההריון הראשון התקדם בסדר גמור, כל הבדיקות היו תקינות חוץ מהתוצאה בבדיקת חלבון עוברי שהיתה 1:43. בעקבות תוצאה זו נאלצתי לבצע ניקור מי שפיר בשבוע ה-21. באותו יום היו לי צירים, ירידת מים ופתיחה, שבעקבותיהם התרחשה לידה מוקדמת. התוצאות של בדיקת מי השפיר היו תקינות.

לאחר כחודש עברתי אולטרסאונד והטכנאית אמרה לי שיש רושם שיש לי רחם דו-קרני. אף רופא שבדק אותי לפני ההריון ובמהלכו לא הבחין בזה.

לאחר ההפלה התייעצתי עם הרבה רופאים שטענו כי ההפלה נגרמה כתוצאה מהניקור, ורק רופאה אחת טענה כי ההפלה התרחשה עקב רחם דו-קרני, והמליצה לבצע היסטרוסקופיה של הרחם. אני מתכוונת שוב להיכנס להריון אבל מאוד חוששת שהסיפור הזה יחזור על עצמו.

האם רחם דו-קרני יכול לגרום להפלה? באמצעות איזו בדיקה ניתן לברר אם יש לי רחם דו-קרני? האם היסטרוסקופיה עלולה לגרום לסיבוכים כלשהם בעתיד?


תשובה:



רחם דו-קרני הוא מצב מולד. זהו רחם בצורת לב, שנוצר בשלבי ההתפתחות של הרחם. לא ידועה הסיבה שגורמת לרחם להיות דו-קרני. ניתן לאבחן רחם דו-קרני על ידי בדיקת היסטרוסקופיה או בבדיקת אולטרסאונד.

זוהי בהחלט יכולה להוות סיבה להפלה, אבל אני חושבת שבמקרה שלך לא ניתן לומר בוודאות אם הסיבה היא הרחם הדו-קרני או בדיקת מי השפיר, שמהווה סיכון להפלה בפני עצמה. צרוף המקרים של ההפלה שהתרחשה באותו היום של הבדיקה מעלה את הסבירות שההפלה התרחשה בשל הבדיקה.

על כל פנים, כדאי לבדוק אם אכן יש לך רחם דו-קרני. כפי שהמליצה לך הרופאה, הדרך לבדוק את זה היא בהיסטרוסקופיה. בדיקה זו לא תגרום לנזקים ברחם או לקשיים בכניסה להריון או בשמירה עליו. תוכלי לקרוא עליה כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_062205_5.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!