שאלה - שחלות פוליציסטיות עם מחזור סדיר

השאלה:
אני ובן זוגי מנסים להרות זה חצי שנה באולטרסאונד שרופאת הנשים שלי ערכה לי נאמר לי שיש לי שחלות פליציסטיות ונשלחתי לבדיקות דם לבירור לאחר שביררתי מה הם התסמינים גיליתי שיש לי את רוב התסמינים חוץ ממחזור לא סדיר (אצלי המחזור סדיר של 27-28 יום ) ולפי הבנתי זה התסמין העיקרי לשחלות פוליציסטיות .
האם יכול להיות שחלות פוליציסטיות למרות שהמחזור שלי סדיר? האם יכול להיות שלמרות שהמחזור שלי סדיר אין לי ביוץ או שכדי לאבחן שחלות פוליצסטיות חייב גם שהמחזור לא יהיה סדיר בנוסף לכל התסמינים המתלווים למחלה?


תשובה:

נסיונות להרות במשך חצי שנה אינם מגדירים בעית פיריון ועדיין יתכן שתהרו באופן ספונטני. את צודקת שמחזורים כה סדירים מגבירים את הסיכוי שהם נובעים מביוץ. יכולה להיות התסמונת עם מחזורים ביוציים סדירים אולם במקרה כזה היא אינה הגורמת לבעיה (אם ישנה כזו).

הדרך הטובה ביותר לוודא היא לבדוק אם את מבייצת, בעזרת רמות פרוגסטרון ואולטרסאונד רירית הרחם.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!