שאלה - דימום לאחר חידוש שימוש בגלולות וכאב בחדירה

השאלה:
שלום, יש לי שאלה בקשר לגלולות למניעת הריון. לפני שנה לקחתי במשך שנה וחצי גלולות יסמין. לאחר שנפרדתי מבן זוגי, הפסקתי לקחת.
עכשיו התחלתי לקחת אותן שוב, זהו חודש הראשון שאני לוקחת אותן, אך הדימום עדיין נמשך, לא חזק כמו מחזור אך עדיין מפריע, זה קצת מדאיג אותי, השאלה שלי בעצם האם הדימום קשור לגלולות?
כמו כן יש לי שאלה נוספת שאולי די קשורה לשאלה הראשונה, כל פעם שאני מקיימת יחסי מין החדירה מאוד מכאיבה לי, רציתי לשאול מה אפשר לעשות על מנת להוריד את הכאבים והאם יכול להיות שהדימום נובע דווקא מזה?



תשובה:
אם הדימום מופיע לאחר קיום מגע מיני, בנוסף לכאב שאת מתארת יש לערוך בדיקה של צוואר הרחם ללא דיחוי. אם הדימום אינו קשור למגע והוא בכמות קטנה זה ייתכן בחודש הראשון לנטילת גלולות וזה יסתדר בחפיסה הבאה - אם לא גשי להיבדק.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!