שאלה - כניסה להריון אחרי טיפולים להודג'קין

השאלה:
לפני שנתיים חליתי בהודג'קין ועברתי השתלת מוח עצם עצמית. לפני ההשתלה עברתי גם טיפולי כימותרפיה והקרנות באזור בית החזה. הייתי שנתיים ללא מחזור, ולפני שבועיים היו לי דימומים של מחזור במשך כ-4 ימים. הייתי רוצה לדעת אם עכשיו אוכל להיכנס להריון? המחזור תמיד נמשך אצלי 4 ימים.




תשובה:


טיפולים כימותרפים והקרנות יכולים להביא לאיבוד תפקוד השחלות ולעקרות. חשוב לדעת מהו הטיפול הכימותרפי אשר קיבלת ומה היתה הכמות, על מנת להעריך את סיכוייך להיכנס להריון. כל כמותרפיה משפיעה אחרת על הפוריות. בנוסף, חשוב להעריך את מצב השחלות ותפקודן. אמליץ לך לפנות לגינקולוג המומחה לפוריות על מנת לבצע בדיקות להערכת תפקוד השחלות ובדיקת פרופיל הורמונלי, ולהתייעץ בנוגע לסיכוי להיכנס להריון ולדרכים בהם ניתן לעזור לך בכך, אם תזדקקי לעזרה.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ