שאלה - כניסה להריון לאחר קבלת חיסונים לנסיעה לדרום אמריקה

השאלה:
האם יש להמתין פרק זמן כלשהו לאחר נסיעה לדרום אמריקה לפני שנכנסים להריון?
האם יש להמתין פרק זמן כלשהו בין קבלת חיסונים טרם נסיעה לדרום אמריקה (קדחת צהובה, טטנוס, צהבת A, צהבת B, דלקת קרום המוח, מלינגיטיס, פוליו) לבין כניסה להריון?


תשובה:

לפני כניסה להריון עדיף תמיד לבצע הכנה טובה שכוללת ברור מצב חיסוני כנגד אדמת, CMV, טוקסופלסמה, צהבת B וטריפונמה. כמו כן, יש להתחיל נטילת חומצה פולית. אם סיימת את 3 הזריקות לצהבת B את כבר יכולה לבדוק אם החיסון נקלט אצלך (ישנו אחוז מסוים באוכלוסיה שלא מפתח חיסון למרות קבלת חיסון)

מתוך כלל החיסונים שציינת היחידי שעלול להוות בעיה הוא החיסון לפוליו שלעיתים הינו חיסון מסוג חי מוחלש (OPV). לא ציינת כמה זמן חלף מאז שקיבלת את החיסונים, בכל מקרה באשר לחיסון נגד פוליו הייתי מציעה לך להיוועץ במרפאת מטיילים. אם עברו מספר חודשים, כבר אין בעיה.

ד"ר נגה פוקס - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!