שאלה - חשש מבדיקת מי שפיר

השאלה:
אני בת 32, בשבוע ה-16 של ההריון הראשון. בסקירה מוקדמת אותרו CPC דו-צדדי ואגני כליה מורחבים (3.3 מ"מ), וכן הומלץ על אקו לב לעובר. נקבע לי תור לבדיקת חלבון עוברי וייעוץ גנטי. אני מתלבטת וחוששת מבדיקת מי שפיר, אם ימליצו לי עליה.


תשובה:


אם ימליצו לך בייעוץ הגנטי לבצע בדיקת מי שפיר, כדאי לעשות אותה. אין סיבה ממשית לחשוש מבדיקת מי שפיר בימים אלה. אחוז הסיכון להפלה הוא 0.5%, אבל אלה אחוזים כלל עולמיים. אפשר למצוא רופאים מומחים שאצלם אחוז ההפלות הוא כמעט אפס לאחר הבדיקה.

חשוב כמובן להקפיד על הוראות הרופא ולשמור על מנוחה מלאה אחרי הבדיקה.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!