שאלה - הידבקות של תינוק בן 5 חודשים בסטרפטוקוקוס

השאלה:
האם התינוק שלי, בן 5 חודשים, יכול להידבק בסטרפטוקוקוס מילדה שהיה לה משטח חיובי ואינה חולה, ולא מטופלת עדיין באנטיביוטיקה? האם ההידבקות מתרחשת על ידי מגע?


תשובה:


בגיל 5 חודשים נדיר לראות דלקת גרון מסוג סטרפ. ההידבקות מתרחשת דרך הפרשות מהפה (רוק, התעטשות) ולא על ידי מגע בעור. אם לילדה היה משטח חיובי והיא לא טופלה באנטיביוטיקה וכעת אינה חולה, זה אומר שהיא התגברה על הסטרפ בכוחות עצמה ושהיא לא מידבקת יותר, אך חשוב תמיד לטפל בדלקת גרון מסוג סטרפ על מנת למנוע סיבוכים.

בכל אופן, אין מה לעשות כעת. אם תוך יומיים יופיע חום אצל התינוק שלך, צריך לחשוב על האפשרות שבכל זאת נדבק מהילדה.

בברכה,

ד"ר שמואל הייטנר - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!