שאלה - אישה עם PCOD שמעוניינת להרות

השאלה:
לפני כחודשיים וחצי הפסקתי את השימוש בגלולות למניעת הריון על מנת להיכנס להריון, לאחר שימוש ממושך של 11 שנים. התחלתי לקחת גלולות מסוג דיאנה 35 בגיל 16, עקב שעירות ואקנה קלה, ולאחר 8 שנים, הפסקתי למשך 5 חודשים (לצורך "ניקוי הגוף"), בהם לא קיבלתי מחזור סדיר, ועברתי (בהתייעצות עם רופא נשים) לגלולות עם מינון הורמונלי נמוך יותר, אורתו-ציקלן. חשוב לציין שלפני שהתחלתי בשימוש בגלולות המחזור החודשי שלי היה סדיר מאוד.

מאז הפסקתי האחרונה, לפני כחודשיים וחצי, לא קיבלתי מחזור. לאחר בדיקת אולטרסאונד וגינלי, רופאת הנשים שלי חשדה שאני סובלת מ- PCOD מחלה פוליציסטית של השחלות) ושלחה אותי לבדיקה הורמונלית, בה נמצא שרמת האינסולין שלי גבוהה, ובאופן כללי, שרמות ההורמונים שלי מחזקות את ההשערה שאני סובלת מ- PCOD.

ההמלצה של הרופאה היתה

להתחיל בשימוש של 7 ימים בכדורי Provera על מנת להחזיר את המחזור.

להתחיל בשימוש הדרגתי ב- Glucophage (כדור ליום כשבוע ולאחר מכן 2 כדורים ליום), על מנת להסדיר את רמת האינסולין והסוכר בדם, וכן את המחזור החודשי.

להתחיל בדיאטה דלת פחמימות.

האם לא מוקדם מדיי להסיק את המסקנות האלה, שכן אני יודעת שלאחר הפסקת גלולות תיתכן תקופה ממושכת ללא מחזור סדיר? האם לא עדיף לחכות למחזור שיגיע באופן טבעי (במיוחד אם קודם ללקיחת הגלולות היה לי מחזור סדיר)? האם השיבוש ההורמונלי שניכר בבדיקות הדם יכול לנבוע מההפסקה בשימוש הממושך בגלולות? האם התרופות האלה הן תרופות ש"משחקות" בהורמונים, והאם יש סיכון בלקיחתן או באי-לקיחתן? הייתי מעדיפה "להתנקות" באופן טבעי, אם זה לא יזיק לי.

אני מודה לכם על העזרה.


תשובה:


על פי מה שכתבת, נראה שאכן יש לך PCOD (מחלה פוליציסטית של השחלות). הנתון שמחזק את זה הוא רמת האינסולין, האופיינית לבנות עם PCOD. ההמלצות שנתנה לך הרופאה הן הנוהל המקובל לטיפול בPCOD כאשר רוצים להרות.

אין קשר בין התופעה לבין משך השימוש בגלולות והפסקתן. את בהחלט יכולה להמתין עוד כמה חודשים עד לתחילת הטיפול ולחכות למחזור ספונטני, אם יגיע. ככל הנראה שהטיפול פשוט יידחה, אבל לא יתבטל.

זה נתון לשיקולך בלבד.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!