שאלה - הריון בסיכון גבוה עקב בעיית RH

השאלה:
אני בת 25, בהריון רביעי עם תאומים, בשבוע ה-21. שתי לידות קודמות זורזו בשל רעלת הריון. הילדה האחרונה שנולדה היתה פגית (שבוע 35 IUGR) ועם צהבת קשה (נזקקה להחלפת דם) שלטענת הרופאים נגרמה על ידי הימצאות נוגדן אנטי E בדמי.

לפני כמה ימים עשיתי שוב בדיקת קומבס והיחס היה 1:8. האם היחס הזה נחשב ליחס גבוה? מה המשמעות של הנוגדנים לעוברים בשלב זה של ההריון? האם יש סיכון ממשי להריון? האם יש טיפול שיכול למזער או למנוע את התופעות שגורם נוגדן זה?


תשובה:


את ודאי מתכוונת לנוגדנים של אנטי D. לא ציינת מהו סוג הדם שלך, אני משערת שאת RH שלילי. האם קיבלת זריקת חיסון לאחר ההריונות הקודמים? ישנו סיכון ששוב תהיה פגיעה בעוברים על ידי הנוגדנים שנמצאים בדמך כפי שקרה בהריון הקודם.

רעלת ההריון אינה קשורה לנוגדנים, אך את נמצאת בסיכון לרעלת גם בהריון הנוכחי. עלייך להיות במעקב צמוד של רופא מומחה להריון בסיכון גבוה.

יש לבדוק כל הזמן את רמת הנוגדנים על מנת לבדוק אם אפשר לתת לך חיסון. חיסון אנטי D מאוד יעיל ומונע את הפגיעה בעוברים. אם לא יתאפשר לתת לך את החיסון במהלך ההריון, אפשר לתת אותו לעוברים מייד לאחר הלידה.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!