שאלה - רציתי לדעת האם למלטונין יש תופעת לוואי כגון צורך תכוף במתן שתן במשך הל

השאלה:
רציתי לדעת האם למלטונין יש תופעת לוואי כגון צורך תכוף במתן שתן
במשך הלילה (לא קיימות דלקות לאחר בדיקה). נוטל/ת מלטונין כ- 3 שנים
בעקבות פגיעת ראש. וכמו-כן האם מסוכן לקחת מלטונין בזמן הריון ?



תשובה:
השתנה תכופה אינה תופעת לוואי של מלטונין. תופעות לוואי שתוארו
בנטילת התוסף הן עייפות וישנוניות, כאב ראש, אי נוחות בבטן. כאשר
מדובר בהשתנה תכופה על רקע פגיעת ראש, יש לשלול שמדובר בהפרעה
אלקטרוליטית כמו (סוכרת תפלה דיאבטס אינסיפידוס), וזאת ע"י מדידת
רמת האוסמולריות בדם ובשתן, או סיבות אחרות.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!