שאלה - סחרחורות ודימום טיפתי - האם אני בהריון ?

השאלה:
אני משתמשת בגלולות למניעת הריון כבר 3 חודשים ולא פספסתי אפילו כדור אחד! אבל בזמן האחרון יש לי סחרחורות, בחילות ורגישות בחזה. היה לי מחזור לפני כמה ימים אך רק כמה טיפות (הגלולות שאני לוקחת נקראות פמינט). הייתכן שאני בהריון או שהגלולות אינן מתאימות לי?



תשובה:
הדרך הבטוחה והיעילה ביותר לגלות האם את בהריון היא לבצע בדיקת הריון ביתית או בדיקת דם בקופ"ח.

אינני יודעת מה אופי הווסת שלך בד"כ - האם הדימום קל או כבד? האם ייתכן שדימום טיפתי במשך כמה ימים היה סימן לווסת או דימום אחר? בד"כ אצל נשים רבות השימוש בגלולות מוריד את כמות הדימום הווסתי, כיוון שבד"כ רירית הרחם שנושרת בזמן הווסת דקה יותר.

הסימפטומים שאת מתארת יכולים להתאים לתופעות לוואי כתוצאה משימוש בגלולות, אך הן מאפיינות את החודשים הראשונים לשימוש ובד"כ נעלמות עם הזמן.

אני ממליצה לך לעשות בדיקת הריון, ובהתאם לתוצאות להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך, גם לגבי החלפת הגלולות, במידה ותחליטי שאינך רוצה לחכות ולראות אם הסימפטומים שתיארת יחלפו מעצמם.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!