שאלה - מעבר מסרוקסאט לציפרלקס

השאלה:
אני בת 49, לוקחת כדור סרוקסאט ביום כבר 10 שנים עקב חרדה ומתח עם ביטוי פיזי ניכר. כיום אני מרגישה מצוין, מלבד בעיה מציקה של נפיחות בבטן, שלעיתים ממש נראית הריונית.

חשבתי לעבור לתרופה ציפרלקס מפני שיש לה פחות תופעות לוואי. מה דעתך? באיזה אופן מבצעים את השינוי?


תשובה:


יש לזכור שמעבר מכדור לכדור יכול לגרום להחמרה במצב, ויש לקחת זאת בחשבון. יתכן שבשלב ראשון כדאי דווקא להעלות את מינון הסרוקסאט לתקופה מסוימת ל-30 או אפילו ל-40 מ"ג ליום, כיוון שזהו כדור שאת יודעת שעזר לך, ולא גרם תופעות לוואי קשות.

לגבי הבטן, אני ממליצה בשלב ראשון לפנות לגסטרואנטרולוג, ולבחון האם יתכן שישנה בכל זאת, בנוסף לחרדה, גם בעיה פיזית הניתנת לטיפול, כגון עודף גזים.

אם בכל זאת תחליטי לעבור לכדור אחר, הדרך המקובלת לעשות זאת היא להוריד בהדרגה את מינון הסרוקסאט (לקחת משך שבועיים חצי כדור ביום, ואחר כך עוד שבועיים רבע כדור ליום, ואז להפסיק), ובמקביל, להתחיל עם הציפרלקס. למשל, מהיום הראשון שאת נוטלת רבע כדור סרוקסאט, לקחת למשך שבוע חצי כדור ציפרלקס, ולאחר מכן (יחד עם הרבע כדור סרוקסאט) להתחיל ציפרלקס כדור שלם.

יש לזכור שרק כחודש לאחר הפסקת השימוש בסרוקסאט יש טעם לבדוק איך את מרגישה עם הטיפול החדש.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!