שאלה - מה קורה כאשר מפסיקים לקחת רדוקטיל?

השאלה:
טופלתי על ידי רופא המשפחה שלי ברדוקטיל 15 מ"ג במשך כשנה. ירדתי כ-45 ק"ג, כיום אני שוקלת 85 ק"ג, גובהי 1.70, ואני מטופלת באלטרוקסין ומאוזנת. עדיין ברצוני להמשיך לרדת עד למשקל תקין, כ-70 ק"ג. אני מתעמלת באופן אינטנסיבי מדי יום בחדר


תשובה:


אצטט מחקר בנושא הרדוקטיל (סיבוטראמין) ממאי 2001. במחקר זה קיבלה קבוצה אחת רדוקטיל למשך 6 חודשים, ואז, במשך 6 חודשים נוספים, קיבלה פלסבו, והחוקרים עקבו אחר מדדים שונים. לאחר הפסקת השימוש ברדוקטיל, עלו המטופלים במשקל (3.21 ק"ג בממוצע) אך לא הגיעו חזרה למשקל ההתחלתי שלהם. לא היו תופעות לוואי משמעותיות בקבוצה שהפסיקה את הרדוקטיל. התופעה הכי שכיחה הייתה עליה בלחץ הדם, דבר שקרה ב-4 מטופלים.

במקום אחר מצאתי כי תיתכן עליה משמעותית במשקל לאחר הפסקת התרופה. אבל באופן כללי, אין עדיין מספיק מחקרים ארוכי טווח בנושא, היות שמדובר בתחום חדש ומתפתח.

קיימת תרופה נוספת בשם אורליסטאט (orlistat), אשר מעכבת את האנזים ליפאז ובכך מורידה את ספיגת השומן וגורמת לירידה ברמת השומן והכולסטרול. אבל יש לה תופעות לוואי לא נעימות במערכת העיכול.

בכל מקרה, עלייך להמשיך להתמקד בדיאטה נכונה ובפעילות גופנית.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!