שאלה - האם יש צורך בטיפול תרופתי לערכי כולסטרול חריגים

השאלה:
ביצעתי בדיקות תקופתיות.
להלן מספר ממצאים המדאיגים אותי:
- LDL: 164
- HDL: 37.1
- כולסטרול כללי: 220
- ALT- GPT: 57.1
- TSH: 1.45
כמו כן הגובה שלי 167 ס"מ והמשקל 78 ק"ג.
קיימת היסטוריה משפחתית של כולסטרול גבוה.
האם עליי להתחיל טיפול תרופתי להורדת כולסטרול?


תשובה:

ההתייחסות אל ערכי ה-LDL ("הכולסטרול הרע") הרצויים היא על פי גורמי הסיכון למחלת לב איסכמית.

מחלת לב איסכמית בעבר, סוכרת, או מחלת כלי דם כמו טרשת עורקים בעורקים פריפריים או בעורקי הצוואר - הם גורמי סיכון בלתי תלויים, המחייבים את הורדת ה- LDL מתחת ל-100, ועלפי מחקרים חדשים אפילו מתחת ל- 70.

גורמי סיכון למחלת לב איסכמית כוללים עישון, יתר לחץ דם, HDL ("הכולסטרול הטוב") נמוך מ-40, סיפור משפחתי של מחלת לב איסכמית בגיל צעיר וגיל (גברים מעל 45 ונשים מעל 55).
כאשר יש 2 גורמי סיכון ומעלה - המטרה היא להוריד את ה- LDL מתחת ל-130, וכאשר אין גורמי סיכון, או גורם סיכון אחד - המטרה היא להוריד אותו מתחת ל-160.

אינני יודעת על גורמי הסיכון שלך, פרט לזה שרמת ה- HDL שלך - נמוכה.
יהיה עליך לפנות אל רופא המשפחה שלך, כדי שיעריך את גורמי הסיכון, ויגדיר מה ערך המטרה.
בכל מקרה, לא מתחילים כל כך מהר בטיפול תרופתי. השלב הראשון הוא שינוי אורח חיים - דיאטה דלת שומן ופעילות גופנית. פנה אל הדיאטנית בקופת החולים שלך, על מנת שתסייע לך בהתאמת דיאטה. ה- BMI שלך הוא 27.97, מה שאומר שאתה סובל מעודף משקל קל. כדאי לרדת מעט במשקל, כדי להפחית את הסיכון שלך.

ה-TSH תקין (אלא אם יש ערכים שונים במעבדה בה בצעת את הבדיקה), ועל תפקודי הכבד כדאי לחזור בעוד זמן מה, לאחר דיאטה, כאשר תחזור גם על בדיקת הכולסטרול.
בהצלחה.

ד"ר ליה עשת - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!