שאלה - דימום קל במחזור בבחורה שנוטלת גלולות למניעת הריון

השאלה:
אני בת 27 ואני נוטלת גלולות מסוג יסמין כבר כמה שנים לסירוגין. זה שלוש שנים שאני משתמשת בגלולות ברציפות, והכל היה בסדר, עד שלפני חצי שנה עברתי לגור עם חבר שלי ותדירות יחסי המין שלי עלתה. בשלושת או ארבעת החודשים האחרונים מגיע המחזור באותו יום שבו אני אמורה כבר שוב לקחת גלולה לאחר שבוע ההפסקה, וכמות הדם מאוד דלילה.

החודש לא קיבלתי מחזור בכלל, ואתמול כבר לקחתי את הגלולה הראשונה. עשיתי היום בדיקה לאבחון הריון והיא היתה שלילית. מה קורה לי? מה זה יכול להיות?


תשובה:


התופעות שאת מתארת מעידות על שינויים הורמונליים המתחוללים בגופך. אין סיבה לדאגה ובוודאי שאין חשש להריון אם את נוטלת את הגלולות בצורה סדירה. כמו כן, גלולות מסוג יסמין הן גלולות במינון הורמונלי נמוך במיוחד, וכאשר משתמשים בגלולות מסוג זה, מופיע לרוב מחזור קל במיוחד.

אני ממליצה לך בכל זאת לפנות לרופא/ת הנשים שלך לבדיקה ולהערכה מחודשת של הגלולות המתאימות לך.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!