שאלה - כניסה להריון אחרי הפסקת גלולות למניעת הריון

השאלה:
אני בת 24. נטלתי גלולות במשך כ-8 שנים כמעט ברציפות, עם מעט מאוד הפסקות. לפני כחודש היה לי המחזור האחרון של הגלולות ומאז הפסקתי ליטול אותן. לאחר כ-12 יום חשתי בביוץ, ואני מרגישה במשך שבוע דקירות בבטן תחתונה עם נפיחות בחזה - סימנים כמו אלה שהיו לי כשקיבלתי מחזור כאשר לקחתי גלולות. יש לציין כי בחודש זה קיימתי יחסים בשיטת המשגל הנסוג. האם אני בהריון? האם להמתין עוד למחזור? אם כן, עוד כמה זמן אני אמורה לקבלו?




תשובה:


נושא הפסקת נטילת הגלולות נידון באינפומד פעמים רבות, תוכלי למצוא את כל מידע הרלוונטי על ידי שימוש במנגנון החיפוש של האתר.

באופן כללי, לאחר נטילה רצופה של גלולות והפסקתן, לוקח לגוף מספר מחזורים עד שהוא חוזר לאיזון הורמונלי. בדרך כלל מחזורים אלה אינם מחזורים ביוציים, ולכן הסיכוי שאת בהריון בשלב זה הוא קלוש.

אם אינך מעוניינת בהריון, אך בכל זאת מעוניינת להפסיק ליטול הורמונים, אני ממליצה לך להשתמש באמצעי מניעה פיסי כלשהו, כמו קונדום, ולא להסתמך על משגל נסוג.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ