שאלה - הנני סובל ממיגרנות כבר למעלה משנה וחצי, בתדירות גבוהה למדי (עלול להגיע

השאלה:
הנני סובל ממיגרנות כבר למעלה משנה וחצי, בתדירות גבוהה למדי (עלול
להגיע לכדי פעמיים בשבוע).
לאחרונה התחלתי, תוך התייעצות עם רופא נוירולוג, בטיפול מניעתי ע"י
לקיחת תרופה בשם אלטרולט מדי לילה. עליי לציין כי נטילת התרופה כמעט
ולא גרמה לשינוי בתדירות ההתקפים, והמשכתי לסבול מהם לא מעט...
לאחר התייעצות נוספת עם הרופא הנוירולוג, הוחלט כי אמשיך בנטילת
התרופה הנ"ל, בשילוב עם נטילת כדורי רלרט בכל פעם שמתחיל התקף
מיגרנה.
מאחר ואינני רואה כל שינוי בתדירות ההתקפים ועוצמתם, האם קיימות
תרופות אחרות, חזקות יותר, שיכולות לסייע בטיפול בבעיה? או
לחילופין, האם אני יכול להסתמך רק על הרלרט בכל פעם שיש התקף?
כמו-כן, האם לכל אחת מן התרופות הנ"ל (אלטרולט ורלרט) עלולה להיות
השפעה על תפקוד הכבד ?
בנוסף, הייתי מעוניין לדעת מה קורה לאחר סיום נטילת כדורים בטיפול
מניעתי. במידה והאלטרולט (לצורך העניין, אך גם כל תרופה אחרת) היה
מסייע בהפחתת תדירות ועוצמת הכאבים, מה יקרה לאחר סיום הטיפול בו?
האם יחזרו ההתקפים לתדירותם הראשונית?


תשובה:

הטיפול ממיגרנה מורכב מטיפול אקוטי- כלומר בהתקף עצמו, וכזהו
הטיפול ברילרט, ומטיפול מונע- שתפקידו להפחית את תדירות ההתקפים.
הרילרט היא תרופה מצוינת בעלת מיעוט תופעות לוואי. תרופות נוספות
מצוינות מאותה קבוצה הן ריזאלט , אימיטרקס, נרמיג, וזומיג.
מבחינת טיפול מניעתי, כאן המשימה כבר יותר קשה. ישנן אפשרויות
רבות, והן לא תמיד יעילות.

אלטרול הוא אפשרות אחת, חסמי ביתא כמו דרלין, חסמי תעלות סידן,
תרופות נוגדות דיכאון כמו פרוזק, נוגדי פרכוס כמו דפלפט, טופאמאקס.

תרופה טבעית ששווה לנסות היא בן חרצית או באנגלית Feverfew.

אם האלטרולט לא עזר, הרי שהפסקתו לא תחמיר את המצב, ויתכן שיש
לשקול החלפה תרופתית לאחת התרופות לעיל.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!