שאלה - אוסמו אדלט בזמן הריון למניעת צירים מוקדמים

השאלה:
אשתי בהריון בשבוע ה-28. מתלוננת על לחצים למטה (חשוב לציין, בהריון קודם צירים משבוע 23 ועד סוף ההיריון). היא פנתה לרופא אשר אמר לה לקחת אוסמו-אדלט. בשום מקום רפואי, ובשום מנוע חיפוש של מאגר תרופות לא מצאתי רישום שמותר להשתמש בתרופה הזאת בהריון, ואף החמירו וכתבו ששימוש בתרופה יכול לגרום למומים ואף למוות. חשוב לציין שאשתי סובלת מלחץ דם נמוך ללא קשר להריון. אשמח אם תוכלו לענות לי האם יש סיבה או מצב כלשהו שמותר לתת לאישה הרה אוסמו-אדלט.


תשובה:

ראשית, אני מעריכה מאוד את המחקר שעשית בנוגע לתרופה ובטיחותה בהריון.
אני יכולה לומר לך שפרסולט (המרכיב התרופתי נקרא ניפדיפין, הן בפרסולט והן באוסמו-אדלט), שהוא שם אחר לתרופה, נמצא בשימוש נרחב במחלקת יולדות בקרב נשים שמגיעות עם צירים מוקדמים. התרופה משתייכת לקבוצה C - כלומר נעשו מחקרים בבעלי חיים שהוכיחו סיכון לעוברים, אך לא בוצעו מחקרים מבוקרים שבהן השתתפו נשים הרות.

בכל מקרה כאשר התועלת שבמתן ניפדיפין עולה על הסיכון, עדיף לתת את התרופה. קרוב לוודאי גם שהשימוש בה מסוכן יותר בשלבים המוקדמים של התפתחות העובר ובד"כ הוא לא ניתן בשלב כל כך מוקדם.
ברוב המקרים התרופה ניתנת לקראת סוף שליש שני ובמהלך שליש שלישי של ההריון. מטרת המתן שלה היא לסייע להרפיית הרחם והקלת ההתכווצויות על מנת למנוע צירים מוקדמים ולהאריך את ההריון כמה שיותר בצורה שתאפשר לעובר להגיע לבשלות ריאתית והתפתחותית, על מנת שיוכל להתמודד עם החיים מחוץ לרחם.

אני מצרפת קישור לאתר שנקרא safefetus שמספק מידע נרחב, בין היתר, מידע על שימוש בתרופות ובטיחותן בהריון.
בכל מקרה, לדעתי, אם הלחצים ממשיכים ודומים לצירים - עליה לגשת לחדר לידה לעבור הערכה מבחינת US כולל אורך צוואר הרחם, ניטור של העובר ורק אח"כ להחליט על טיפול.

http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?...564




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!