שאלה - שילוב של התרופות נגד דיכאון פריזמה ואפקסור

השאלה:
הפסיכיאטר שלי הורה לי ליטול כדור אחד של פריזמה 20 מ"ג בבוקר + אפקסור 75 (ונלאפאקסין) מ"ג ביום. קראתי שהחיבור בין שתי התרופות הוא לא בריא, לא טוב , ולא יעיל.
הנכון הדבר?


תשובה:

לא מקובל לשלב בין שתי התרופות האלו, משום שהשילוב מגביר את הסיכון להופעת serotonin syndrome - מצב נדיר, אך מסוכן מאוד, שנגרם בגלל שפעול יתר של הרצפטורים לסרוטונין.
הסינדרום מתבטא בבחילה, הקאות, סומק והזעה. במקרים קשים יותר עשויים להופיע נוקשות שרירים, עליה בחום הגוף, רעד, שלשולים ואי שקט.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!