שאלה - ביוץ לאחר נטילת גלולות

השאלה:
בחודש שעבר הפסקתי לקחת את הגלולות למניעת הריון (אחרי שלקחתי אותן 8 חודשים) וקיבלתי מחזור אחרי 32 יום. האם אפשר לדעת אם בייצתי באותו חודש? או שתמיד החודשים הראשונים לאחר הפסקת גלולות הם לא ביוציים?




תשובה:

יכול להיות שהיה ביוץ, אולם אם כבר היה מחזור אין אפשרות לבדוק לגבי החודש שעבר. בדיקה יכולה להתבצע ע"י מדידת רמות פרוגסטרון או אולטרסאונד להדגמת עובי רירית הרחם.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ