שאלה - דיכאון לאחר נטילת אלטרוקסין

השאלה:
ברצוני לשאול בנוגע לאלטרוקסין שאני לוקחת קבוע כבר כמעט שנה.
במשך השנה הזו היו לי בעיות של מתחים נפשיים. בתקופה האחרונה זה ממש התגבר ואפילו קיבלתי המלצה מנוירולוג לפנות לטיפול פסיכולוגי ע"מ לנסות לעזור.
הייתכן שלקיחת האלטרוקסין (50 מ"ג) במשך תקופה זו עלולה לגרום לדיכאון?


תשובה:

לא. דווקא תת-הפעילות של בלוטת התריס היא שיכולה להסביר את הדיכאון.
אחד הסימנים של היפותירואידיזם הוא דיכוי של מערכת העצבים המרכזית, ודיכאון שכיח בחולים עם תת- פעילות לא מאוזנת של הבלוטה. אם למרות הטיפול באלטרוקסין שאת נוטלת עדיין אינך מאוזנת - זה עשוי להיות ההסבר לדיכאון שלך.

ד"ר ליה עשת - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!