//

שאלה - האם ילד שחוסן נגד אבעבועות רוח יכול להדביק את אמו?

השאלה:
אני בשבועות ראשונים של הריון (שבוע 5) וחיסנתי את בני בן השנה וחצי בחיסון אבעבועות-רוח לפני 4 ימים. מכיוון שיש לו חום והוא חש ברע בעקבות החיסון, אני חוששת שאולי אלה תסמינים של המחלה וחוששת מהידבקות שלי (אין פריחה עדיין). יש לציין שהייתי חולה בעבר.
האם החשש שלי מוצדק? האם בני שרק חוסן יכול להדביק במחלה?


תשובה:

לצערי החשש שלך מוצדק. אומנם הסיכון קטן ביותר, אולם ההמלצה היא לא לחסן ילדים שהינם במגע עם נשים הרות. עלייך לגשת ולבצע בדיקת דם לנוגדנים לווירוס על מנת לראות אם נדבקת. אומנם העובדה שחלית בעבר מקנה לך חסינות, אולם אין מדובר בהגנה מושלמת.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!