שאלה - מתי יש צורך במיפוי כבד וטחול?

השאלה:
לאחר בדיקות דם תקינות לחלוטין. קיבל בני דו"ח תוצאות מיפוי כבד וטחול שהם מוגדלים עם סימנים של הפרעה הפטוצלולרית. כעת רוצים לבצע לו ביופסיה של הכבד. אני שואלת האם הבדיקה הפולשנית הזו אכן חיונית, כאשר אין לו כל סימפטומים המעידים על מחלה.



תשובה:
את מוסרת כי בנך כלל אינו סובל מסימפטומים המעידים על מחלה, וכי כל בדיקות המעבדה שלו בגדר הנורמה. ובכל זאת, מיפוי כבד וטחול אינם בדיקה שגרתית, וכנראה היתה סיבה לכך שנשלח לבצע אותה.

תוכלו להיוועץ בנושא עם גסטרואנטרולוג, אבל הקפידו לדווח לו על כל הנתונים הקיימים, משום שאין כל דרך להתרשם אם הבדיקה חיונית לאור הנתונים שנתת.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!