שאלה - סוג הגלולות המתאים לנטילה יחד עם ליפיטור

השאלה:
אני בת 22, רזה, גובהי 1.65 מטר ואני שוקלת 44 ק"ג. לפני כשנה הפסקתי לקחת גלולות מסוג פמינט בגלל עלייה ברמת הכולסטרול וברמת הטריגליצרידים: רמת LDL של 260 ורמת טריגליצרידים של 180. רמת הטריגליצרידים ירדה ל-90 וגילו שיש לי בעיה תורשתית של כולסטרו


תשובה:
אני בת 22, רזה, גובהי 1.65 מטר ואני שוקלת 44 ק"ג. לפני כשנה הפסקתי לקחת גלולות מסוג פמינט בגלל עלייה ברמת הכולסטרול וברמת הטריגליצרידים: רמת LDL של 260 ורמת טריגליצרידים של 180. רמת הטריגליצרידים ירדה ל-90 וגילו שיש לי בעיה תורשתית של כולסטרול. התחלתי לקחת כדורים לכולסטרול מסוג Lipitor 10mg לפי המלצת הרופא. לפי בדיקה שנעשתה אחרי חודש וחצי, רמת הכולסטרול ירדה לרמת המינימום של הנורמה.

הרופא, מומחה למטבוליזם, טוען שכעת אני יכולה לקחת גלולות נגד הריון במינון הכי נמוך. האם ניתן לקחת גלולות בשילוב עם תרופות להורדת כולסטרול? קראתי שתרופות להורדת כולסטרול יכולות לבטל את השפעת הגלולות. האם זה נכון?

ליפיטור (atrovastatin) היא תרופה ממשפחת הסטאטינים, המשמשת להורדת רמת הכולסטרול. מידע מפורט על התרופה תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=319

חשוב מאוד להשתמש באמצעי מניעה יעיל במהלך השימוש בליפיטור, כיוון שהתרופה מזיקה לעובר ואין ליטול אותה בהריון. כאשר נוטלים גלולות משולבות (המכילות גם מרכיב פרוגסטרוני וגם מרכיב אסטרוגני), במקביל לנטילת ליפיטור, עולות רמות ההורמונים האסטרוגניים norethindrone ו- ethinyl estradiol. לכן, לאחר התייעצות עם הרופא המטפל ועם רופא/ת נשים, כדאי ליטול גלולות המכילות מינון נמוך מאוד של אסטרוגנים, או לחלופין, להשתמש בגלולות המכילות רק פרוגסטרון (כמו סרזט או מיקרולוט).

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד

[01/03/2009]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!