שאלה - נטילת אלטרוקסין יחד עם טאמוקסיפן

השאלה:
בשנת 2001 עברתי כריתת בלוטת התריס עקב סרטן מסוג פוליקולה. לקחתי כדורי אלטרוקסין במינון 175 מ"ג, והורידו לי את המינון ל-100 מ"ג. היום עשיתי בדיקות ו ה- TSH שלי התבררה כגבוהה: 11.3. זה שנתיים אני נוטלת כדור טאמוקסיפן בשל סרטן השד. היום אני אחרי זה. האם אני צריכה להעלות את המינון של האלטרוקסין?


תשובה:


רמת הורמון ה- TSH שלך תקינה. ערכים נורמליים הם בין 5.5 ל-35 mIU/l. מידע נוסף תוכלי למצוא באינדקס הבדיקות של אינפומד:

http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=52




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!