שאלה - העלאת מינון סרוקסאט לפני התחלת טיפול התנהגותי קבוצתי

השאלה:
אני בן 33, גבוה ורזה, גובהי 1.85 מטר ומשקלי 70 ק"ג. זה כ-9 שנים אני מטופל בתרופות, כמעט ללא טיפול פסיכולוגי. בקרוב אכנס ליחידה להפרעות חרדה בבבית חולים פסיכיאטרי, בקבוצה. אני מאובחן כסובל בעיקר מחרדה חברתית וכל מה שנלווה לזה, כגון דיכאון (שפחות


תשובה:


בתקופות משבר כמו שאתה מתאר, בהקשר של תחילת החורף, יחד עם חובות ותנאי חיים מלחיצים, בהחלט אפשר לעלות את המינון של תרופה שעוזרת, ולקוות שהיא תעזור קצת יותר.

דווקא לקראת תחילת טיפול CBT מומלץ לא לעלות את מינוני התרופות, כיוון שאז יש "סכנה" שלא תסבול מספיק, והמוטיבציה שלך לשינוי ולמאמץ שיידרש בטיפול הקבוצתי לא תהיה מספיקה. האם אתה יודע מהו זמן ההמתנה המשוער עד שתתחיל להשתתף בקבוצה?

אני ממליצה לעבוד יחד עם הפסיכיאטר/ית המטפלת שלך, כך שאם כרגע יש החמרה במצבך, תוכל לעלות את המינון, אבל לקראת ההתחלה של CBT כדאי שתתחיל לרדת במינון התרופות, וקודם כל במינון תכשירי ההרגעה כמו קסנקס ואסיוול.

שיהיה בהצלחה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!