שאלה - הפסקת מדללי דם לפני פרוצדורה ניתוחית

השאלה:
אני בן 78. אני צריך לעבור ביופסיה במיתרי הקול. הביופסיה תיעשה בהרדמה כללית, בבית חולים. אני לוקח Plavix באופן קבוע בשל אירוע מוחי קל. הרופאה אמרה לי להפסיק לקחת את התרופה 10 ימים לפני הביופסיה, ואני קצת חושש אף על פי שההנחיה ניתנה על ידי רופאה. אנא, הרגיעו אותי או להיפך.


תשובה:


Plavix (קלופידוגרל) היא תרופה ממשפחת מדללי הדם המונעת ייצור קרישי דם. אחת מתופעות הלוואי של תרופה זו, שאומנם אינה שכיחה כמו עם שימוש באספירין, היא דימום, ולכן חשוב להפסיק את הטיפול כמה ימים לפני ביצוע פרוצדורה ניתוחית שגם היא מגבירה את הסיכון לדימום. מידע נוסף לגבי התרופה נמצא באינדקס התרופות של אינפומד:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=303




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!