שאלה - מדובר בילד קטן (גיל 4.5) שיש לו טחול מוגדל בערך 15 ס"מ וקבעו לו ניתוח ל

השאלה:
מדובר בילד קטן (גיל 4.5) שיש לו טחול מוגדל בערך 15 ס"מ וקבעו לו
ניתוח להורדת הטחול.
האם ניתן לחיות בלי טחול והאם יש צורך בלקיחת תרופות.


תשובה:

ניתן לחיות ללא טחול, אך קיים סיכון מוגבר לזיהומים ע"י מספר סוגי
חיידקים. רוב רופאי הילדים מטפלים בילדים שעוברים כריתת טחול לפני
גיל 5 באנטיביוטיקה מסוג פניצילין כל יום , או בזריקה חודשית,
למניעת זיהומים, עד היותם בני 10 לפחות. לאחר גיל 5 אין הנחיות
ברורות למשך הטיפול האנטיביוטי.

על כן יש צורך בנטילת אנטיביוטיקה, עירנות מוגברת לכל זיהום וטיפול
מוקדם, זריקת חיסון בשם פנאומוווקס, וכן חיסון לדלקת קרום המוח
והמופילוס, טיפול מוגבר במקרים של נשיכות כלבים וטיפול מוגבר במניעת
מלריה בנסיעה לאיזורים נגועים.

אנא קראי עוד כאן:
http://www.ich.ucl.ac.uk/factsheets/test_procedure_operations/splenectomy/#whatissplene




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!