שאלה - נטילת גלולות למניעת הריון בעת הנקה

השאלה:
אני לוקחת גלולות למניעת הריון מסוג סרזט כבר ארבעה חודשים, ואני מיניקה ילדה בת שנה וחודש. בתחילת נטילת הגלולות היתה לי פעם אחת וסת, ומאז אין לי וסת, אך רוב הזמן יש הכתמות דמיות, פעם בטיפות ופעם יותר. אני משתדלת לקחת את הגלולה כל יום באותה שעה בערך. האם המצב אמור להסתדר?

אני דתייה והוא יוצר לי בעיה מבחינת הלכות נידה. האם כדאי לעבור לגלולות המשולבות, שמניסיון קודם, לא גרמו לי להכתמות דמיות? האם לוותר על ההנקה או שכדאי עוד לחכות?


תשובה:


לא ניתן לקחת גלולות משולבות במקביל להנקה. לכן, אם את מעוניינת להמשיך להיניק, לא תוכלי לעשות את המעבר בין הגלולות. ההחלטה לגבי ההנקה היא שלך. מבחינה רפואית אין צורך ואין המלצה להמשיך להיניק בגיל שנה וחודש. לגבי גלולות מסוג סרזט, דימומים לא סדירים, או הכתמות הם בין תופעות הלוואי הידועות של הגלולה. לא ניתן לשלוט בזה או לשנות את זה.

אני ממליצה לך להתייעץ גם עם רופא הנשים שלך. אני מצרפת קישור לטבלת השוואה בין אמצעי המניעה השונים.

http://www.infomed.co.il/preg/birthControlTable.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!