שאלה - האם לאסתמה יש השפעה על הגדילה?

השאלה:
אני חולה אסתמה, ואני נוסע על סקייטבורד.
לדעתך גורמים אלה יכולים להשפיע על הגדילה?
והאם הגובה 146 הוא גובה סביר לילד בן 12? מה הממוצע?



תשובה:
המחלה אסתמה לכשעצמה אינה משפיעה על הגדילה. בילדים הנוטלים סטרואידים כתוצאה מאסתמה עלולה, באופן נדיר יחסית, להיות פגיעה בגדילתם. העובדה שאתה נוסע על סקייטבורד אולי מסמנת שהאסתמה ממנה אתה סובל אינה קשה במיוחד. אם אינך נוטל סטרואידים (בכדורים או במשאף) אין השפעה על הגדילה. ( גם נסיעה על סקייטבורד אינה משפיעה על הצמיחה לגובה).

לגבי גובהך - תוכל לבדוק בעקומת הגדילה ב- קישור המצורף:
http://www.infomed.co.il/CalcDevlp.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!