שאלה - אישה שנכנסה להריון אחרי נטילת פוסטינור

השאלה:
לקחתי פוסטינור NEW כ-10 שעות לאחר קיום יחסי מין, ונכנסתי להריון בכל זאת. האם יש סיכון כלשהו לעובר אם אמשיך בהריון, או שמומלץ לעבור הפלה על מנת למנוע סיכונים?


תשובה:


אף על פי שהגלולה "פוסטינור" נמצאה יעילה ביותר במניעת הריון לאחר קיום יחסי מין בלתי מוגנים, השימוש בה עדיין אינו מבטיח 100% הצלחה.

אני ממליצה לחזור שוב על בדיקת ההריון על מנת לוודא שאת אכן בהריון, ובאשר להמשך ההריון - אמנם הורמונים במינון כזה עלולים לפגוע בהתפתחות העובר, אך על מנת להחליט באופן חד-משמעי לגבי המשך ההריון, חשוב לדעת באיזה שבוע את נמצאת וכמובן לעבור בדיקה מקיפה שתעריך את הסיכונים מול הסיכויים.

שיהיה בהצלחה

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!