שאלה - תגובה בין למיקטל לאפילפסיה לבין גלולות למניעת הריון

השאלה:
אני מקבלת למיקטל 400 מ"ג ליום להתקפי אפילפסיה. האם אני יכולה לקבל גם גלולות למניעת הריון מסוג גינרה? האם תהיה לגלולות השפעה?


תשובה:


הגלולה יכולה לגרום לירידה ברמת התרופה בדם, ולכן יתכן שיהיה צורך להעלות את מינון הלמיקטל. כל זה יקבע לפי מעקב אחר רמת התרופה בדם ובייעוץ הרופא המטפל.

מידע על תגובות בין תרופתיות בכלל, ובין תכשירים המכילים אסטרוגנים לבין למיקטל בפרט, תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/DrugInteract.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!