שאלה - האם יש חשיבות להחלפת ימי נטילת הגלולות יסמין?

השאלה:
אני משתמשת בגלולות מסוג יסמין.
בטעות החלפתי בין הימים , את הגלולה של יום רביעי לקחתי ביום שלישי ואת הגלולה של יום שלישי לקחתי ביום רביעי.
עלי לציין כי הטעות נעשתה בימים עשירי ואחד עשר למחזור.
שאלתי היא : האם קיים חשש כלשהו שאין הגנה מספקת מפני הריון , האם יש צורך בשימוש באמצעי מניעה נוספים נוכח טעות זו?


תשובה:

בגלולות למניעת הריון מסוג יסמין אין חשיבות לאיזו גלולה לוקחים באיזה יום, כיוון שכל הגלולות בחפיסה הן בעלות הרכב דומה, ולכן את מוגנת.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!