שאלה - תוצאות גבוליות של תבחין משולש

השאלה:
תבחין משולש בוצע בשבוע 17 מלא. נמצא מדד לתסמונת דאון של 1:388. בבדיקת סקר שליש ראשון נמצא מדד סיכון לנ"ל של 1:2000.
כמו כן IGG שלילי, IGM גבולי. האם יש הצדקה לדיקור מי שפיר? אם כן, מהן תופעות הלוואי של בדיקה זו?


תשובה:

תוצאת התבחין המשולש שלך גבולית ויש מקום לחשוב על דיקור מי שפיר. אומנם בסקר שליש ראשון התוצאה היתה טובה, אולם תבחין משולש פתולוגי עומד בפני עצמו.

התבחין המשולש בודק דברים נוספים פרט לסיכון לתסמונת דאון. לא ציינת את המדדים השונים שמרכיבים אותו ולכן אין באפשרותי להתייחס אליהם.

בדיקת הנוגדנים שציינת (שאני מניחה שמתייחסת לCMV, אם כי שמות הנוגדנים הללו כלליים ויכולים להיות רלוונטים גם לזיהומים אחרים) גם היא גבולית ויש צורך בהרחבתה לפני החלטה על מי שפיר בשל אינדיקציה זו.

לדיקור עלולים להיות סיבוכים שונים החל בכאבי בטן, זיהום, דימום ועד אובדן ההריון (ב 0.5-1%) מהמקרים. אולם כל זה נלקח בחשבון כשממליצים על דיקור ובמקרה שלך- זה גבולי וההחלטה היא שלך.

ד"ר נגה פוקס - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!