שאלה - שלום. לפני כחודש עברתי גרידה (היתה לי הפלה נדחית) ועכשיו קיבלתי מחזור.

השאלה:
שלום. לפני כחודש עברתי גרידה (היתה לי הפלה נדחית) ועכשיו קיבלתי
מחזור. האם אני יכולה / כדאי להשתמש בטמפונים ?


תשובה:

עקרונית יש להימנע משימוש בטמפונים רק עד שבועיים לאחר הגרידה.
מאחר ועבר חודש, אין בעיה.

לגבי השימוש בטמפונים: יש צורך בהחלפה תדירה של הטמפון כל 4-6
שעות, רחיצת ידיים לפני ואחרי הכנסתם, שימוש בדרגת ספיגות נמוכה ככל
האפשר והימנעות משימוש כאשר יש זיהום וגינלי.

הסיכון בשימוש בטמפונים הוא מפני תסמונת הלם הרעל או TOXIC - TSS
SHOCK SYNDROME . זהו סיבוך נדיר שנגרם ע"י החיידק סטפילוקוקוס
אוראוס ותסמיניו הם עלייה פתאומית של חום ל 39 ויותר, הקאות,
שלשולים, פריחה אדומה כמו כווית שמש, עיניים אדומות, סחרחורת, כאבי
שרירים. לתסמונת סיבוכים פנימיים רבים ללא טיפול והיא מצריכה אשפוז
וטיפול דחוף באנטיביוטיקה דרך הווריד.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!