שאלה - אני בשבוע תשיעי להריון (מחזור אחרון התחיל ב- 3/8/04, מחזור סדיר של 31-

השאלה:
אני בשבוע תשיעי להריון (מחזור אחרון התחיל ב- 3/8/04, מחזור סדיר
של 31- 2 ימים מזה כ- 6 חודשים לפני ההריון 6-7 + ימי דימום)
ונמצאת בטיול במזרח כרגע.
עקב כאבי בטן קלים מזה מספר ימים פניתי לבי"ח מקומי ונעשתה לי
בדיקת US אבדומינאלית ואגינאלית. בבדיקה גודל עובר 9.1 מ"מ ולא נראה
דופק עוברי.
הרופאה שעשתה את האולטרסאונד וגם הגינקולוג אמרו שמדובר כנראה
במוות עוברי תוך רחמי.
לא היו לי כל דימומים במהלך ההריון.
עד כמה קביעה זו מהימנה?
האם קיימת סבירות שיש טעות בפענוח / רמה נמוכה של מקצועיות ב US ?
ההמלצה שלהם היתה לחזור על הבדיקה בעוד כשבוע - האם עלי לחזור לארץ ?

ב- 13/9/04 נמדדה אצלי רמת HCG של 2303 , האם יתכן שגיל ההריון
שנקבע ע"י ה - US היום שגוי והעובר עדיין קטן מדי או בתחום שבו
עדיין אפשרי שלא יראה דופק עוברי וזה יחשב כתקין?
האם טיסה בשלב הזה - בימים הקרובים (חזרה לישראל מבנגקוק) הנה
גורם סיכון העלול לפגוע בעובר אם עדיין הינו חי ?



תשובה:
על פי החישוב שלי, את כעת אמורה להיות בשבוע 10. דופק עוברי ניתן
לראות בד"כ החל משבוע 6-8, ורמת HCG אמורה להיות גבוהה בהרבה מהרמה
שציינת - בין 25000 ל 288000 mIU/ml. מכל הנ"ל נשמע שסביר מאוד שאכן
יש בעיה עם ההריון והוא אינו מתפתח.

מרגע שרואים שק הריוני ברחם, עוברים להסתמך יותר על בדיקת
אולטרסאונד - בשלב זה וגינלי.

העצה שלהם לחזור על האולטרסאונד בעוד שבוע, היא ההליך הרפואי
הנכון, על מנת לוודא שלא מדובר בהריון צעיר אלא במידה והדופק לא
יודגם גם הפעם, זה מאשר את האבחנה שהעובר לא התפתח.

במידה ואכן כך, מדובר במצב שנקרא missed abortion - כאשר ההריון
נשאר ברחם ואין סימנים להפלה, אך אינו מתפתח באופן נורמלי. הטיפול
הוא בגרידה בדרך כלל.

את השאלה אם לחזור לארץ תצטרכי את לקבל, על פי שיקוליך. אגב, טיסה
לא תפגע בעובר בשלב זה, במידה ועודו חי.

אנא קראי עוד כאן:
http://www.inciid.org/betas.html




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!