שאלה - האם נגיף הפפילומה יכול להדביק גם כשאינו פעיל?

השאלה:
בן זוג שלי אובחן כנשא קונדילומה. הוא טופל, ובמקביל הלכתי להיבדק והגינקולוג לא מצא אצלי את הקונדילומה, אך נאמר לי שמעכשיו נצטרך להשתמש בקונדום על בסיס קבוע, עקב כך שהנגיף הזה שוכן בגוף כל הזמן ועלול להדביק גם כשהוא לא פעיל. האם זה נכון?




תשובה:

נכון גם נכון.

נגיף הפפילומה גורם לחרדה רבה ולכן שאלות רבות נשאלו לגביו בעבר. תשובות לשאלות אלו ניתן למצוא בכתובת הבאה:






רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ