שאלה - הצורך באבחון כיב קיבה והטיפול בו

השאלה:
אני בן 26, סובל מצרבת כרונית מגיל 8. בעבר נמצא אצלי חיידק הליקובקטור פילורי, טופלתי באנטיביוטיקה, קונטרולוק, צפורל, גאסטרו 40 ועוד. לא מזמן עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ולא נמצא ממצא בעייתי. אני נוטל באופן קבוע לוסק 20 מ"ג. הפסקתי ללכת לרופא שלי כאשר ביקש לבצע ניטור של 24 שעות מחמת אי נוחות בדיקה זו.

כיצד ניתן לאבחן את הבעיה שלי? האם הטיפול בניתוח יעילה? אשמח לקבל המלצות.


תשובה:


שאלתך מעט מבולבלת, ועל כן קשה לי לענות. אינני יודעת מה המשמעות של "לא נמצא ממצא בעייתי", אך על פי ההיסטוריה שצירפת, אני משערת שמדובר בכיב קיבה (אולקוס). אם אכן כך הדבר, אני מניחה שמטרת הניטור שרצה הרופא לבצע, היא בדיקה של רמת החומציות בקיבתך, שכן חומציות יתר תורמת להיווצרות הכיב. בדיקה זו אמנם אינה נוחה, אך חשובה, כיוון שעל פי תוצאותיה ניתן למצוא את הטיפול המתאים ביותר עבורך, כך שלטווח הרחוק תמצא הקלה משמעותית בסימפטומים המלווים אותך כבר שנים.

אני ממליצה לחזור אל הרופא ולבצע את הבדיקה על אף אי הנוחות הכרוכה בכך. לגבי ניתוח, שוב, חשוב לדעת מהי בדיוק הסיבה שגורמת להיווצרות האולקוס אצלך. במקרים מסויימים, בהחלט אפשר לפתור את הבעיה על יד ניתוח.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!