שאלה - טיפול הקצעת שורשים במחלת חניכיים

השאלה:
אני בן 60. מטופל 6 שנים אצל שיננית במרפאת רופא חניכיים. התחלתי: 3 כיסים, 4.5 ממ".
בהתחלה כל 5 חודשים טיפול. בשנתיים אחרונות כל 9 חודשים, השיננית אמרה שמספיק. אין שינוי בינתיים.
כל טיפול עושה "הקצעת שורשים" לכיסים.
1) האם הגירוד לא מגרד מגיני שן?
2) האם זה בסדר להקציע כל 9 חדשים?
3) מה עדיף - הגירוד עם הברזל עם השפיץ? או המכונה המלטשת, שדרך אגב מכאיבה יותר בטיפול?
4) מה גורם לכאב ורגישות חזקה באזור הכיס עד חודש אחרי הטיפול?


תשובה:

אין כל סכנה לפגיעה ע"י הקצעת שורשים.
שתי השיטות משלימות אחת את השנייה ובדר"כ משתמשים בשתיהן.
הכאב נובע מן הפעולה עצמה. ניתן להפחית את הרגישות ע"י שימוש במשחות שונות כגון ELMEX GELL ו- SENSODYNE .

בברכה,
ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!